Baconos masni

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta,
  • 250 g bacon,
  • 1 tojás,
  • 50 g reszelt sajt, vagy szezámmag

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
  2. A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
  3. Enyhén lisztezett munkafelületen kb. 1,5 mm vékonyra nyújtjuk, úgy, hogy közben törekszünk az eredeti téglalap forma megtartására.
  4. A tésztalapot pizzavágóval 4 cm széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokat keresztben is ketté vágjuk.
  5. Mindegyik tésztacsíkra egy szelet bacont fektetünk, és a csík két végét megfogva kettőt csavarunk rajta, hogy masni formát kapjunk.
  6. A tésztacsavarokat sütőpapírral bélelt tepsikre rakosgatjuk kissé távolabb egymástól, mert sütés közben nőni fognak.
  7. A tojást egy villával felverjük, kenőecsettel lekenjük a masnikat, és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. A forró sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük őket.

A baconos sós masni a kulináris élvezetek egyik különleges képviselője, amely a sós snackek világában kiemelkedő szerepet játszik. E falatka karaktere a hús ízletes, füstölt aromájából, valamint a tésztás állagából adódik, amely egyaránt igényli az összes érzékszervünket.

A baconos sós masni elkészítése viszonylag egyszerű, mégis igényel némi figyelmet. A tészta a klasszikus sóval ízesített alapokból áll, és a bacon darabok ügyes elhelyezésével egy harmonikus ízhatást érhetünk el. Tálalásakor különböző szószokkal, például mustárral vagy joghurtalapú dresszingekkel érdemes kínálni, amelyek tovább fokozzák az élvezetet.

Galéria