Az elkészítéshez mindössze lisztre (15 dkg), cukorra (15 dkg), tojásra (2db), vajra ( 15 dkg), vaníliára, sütőporra ( 7g ), tejre vagy vízre ( 40 ml ) van szükség.
A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük, majd a masszát muffin papírokba töltjük és 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük.
A gyerekek segíthetnek a tészta keverésében és a muffinok díszítésében, így a család minden tagja aktívan részt vehet a folyamatban.
Az összetevők egyszerűsége lehetővé teszi, hogy a kezdő vagy a tapasztalt sütők is könnyedén elboldoguljanak az elkészítéssel. Az alapanyagok előkészítése után elengedhetetlen a helyes arányok betartása, hiszen ezek garantálják a muffin textúráját és ízét.
A sütési folyamat során a tésztát homogén állagúvá kell keverni, majd az előmelegített sütőben, megfelelő hőmérsékleten kell sütni. A muffinok akkor készültek el, ha a tetejük aranybarna színűvé válik, és kellemes vaníliaillattal árasztják el a konyhát. Az elkészült finomság szaftos belseje és ropogós teteje minden korosztály számára élvezetes csemege.
Az egyszerű vaníliás muffin nemcsak egy hétköznapi édesség, hanem szinte bármilyen alkalomra kiváló választás. Ünnepi asztalon, uzsonnás dobozban vagy baráti összejövetelen egyaránt megállja a helyét. Ezzel a recepttel tehát nem csupán egy finom süteményt készíthetünk, hanem az otthoni sütés örömét is átélhetjük. A muffin népszerűsége töretlen, hiszen a hagyományos vanília ízvilág mindenkit elvarázsol.