A klasszikus keksz

Vajat ( 20 dkg ), cukrot ( 10 dkg ), tojást, lisztet ( 30 dkg ) , tojás ( 1db ), tejföl ( 1 evőkanál ) és egy csipetnyi sót használunk.

Az elkészítés folyamata hasonló a muffinhoz:

a hozzávalókat összevegyítjük, kerek formákat formázunk belőlük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A kekszek 180 fokon történő 10-15 perces sütése után a család örömmel élvezheti a friss és illatos desszertet.

zolkatorta.hu süti rendelés egyszerűen A klasszikus keksz, mint az édességek egyik örökérvényű reprezentánsa, egyedülálló helyet foglal el a gasztronómiai palettán. E könnyed, ropogós falat nem csupán ízével hódít, hanem a mögötte rejlő hagyományokkal és emlékekkel is, amelyek generációkon átívelően kapcsolódnak az emberekhez.

A klasszikus keksz készítése során nemcsak a kulináris technikák kerülnek előtérbe, hanem a családi összejövetelek, baráti találkozók felejthetetlen pillanatai is. A sütés folyamata során a konyhát betöltő illatok, a fakanál halk zörejei és az önfeledt beszélgetések mind hozzájárulnak ahhoz az élményhez, amely a keksz megosztásával egybekötve életre kel. Ez a sütemény tehát nem csupán táplálék, hanem egyfajta érzelmi kötelék is, amely összekapcsolja az embereket.

Galéria